Hotel Aquamarin★★★ - 8380 Hévíz Honvéd u. 14.
+36 83/ 545 960
Egészséget ajándékba! Részletek
Tekintse meg képgalériánkat! Részletek
Hévízi terápiák,
gyógyászati kezelések
Részletek

Hévízi programajánlatok

Városi Könyvtár

Hetente egy alkalommal
Labirintus Kölyök Könyvklub
Jelentkezés: a könyvtárban nyitva tartási időben

Muzeális Gyűjtemény

Állandó kiállítás
Belvárosi Múzeum: A világon egyedüli – Balneológiai és helytörténeti tárlat
Nyitva tartás: hétfő-szombat 9:00 -17:00
Egregyi Múzeum: Hévíz évezredei állandó kiállítás
Helyszín: Hévíz, Zrínyi u. 130.
Nyitva tartás: hétfő-szombat: 8:00-16:00

Állandó kiállítások külső helyszíneken
Dr. Moll Károly Orvostörténeti Emlékszoba Helyszín: Szent András Reumakórház, „B” épület
Nyitva tartás: porta nyitva tartása szerint

Hévízi Termelői Piac

A régi idők hangulatát idézve kedden, csütörtökön és szombaton a hévízi nagyparkoló mögötti terület árusokkal telik meg. Alkalmanként autentikus népzenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató.

A friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet akár meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt. A finom áruk mellett mesteremberek árulják portékáikat, helyben vásárolhatunk cserépedényeket, kosarakat vagy akár kézi készítésű szappanokat.
A Hévízi Termelői Piac a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. A vásárlással pedig nem csak a környéken élő termelőket támogatjuk, hanem az egészséges életmód mellett döntünk.

A Hévízi Termelői Piac mellett döntött már az a 800 árus is, akik időről-időre kézműves termékeiket kínálják a vendégeknek. Látogasson el hozzánk Ön is!

A piac az alábbiak szerint tart nyitva:
március 27 - december 31.
kedd: 8:00-13:00
csütörtök: 12:00 -18:00
szombat:8:00 -13:00

január 1 - március 26.
csütörtök: 13:00 -18:00
szombat: 8:00 -13:00

 Hévíz 2020. évi, kiemelt jelentőségű rendezvényei!

htnkft_programtablazat_1024x724-6

március 28-29. Tavaszi Míves Portékák Hétvégéje

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is változatos programokon vehet részt a szezonnyitó ünnepi hétvége rendezvényein, felelevenítheti a húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit. A fesztivál minden napján a kézműves vásár és a népi játszótér mellett hagyományos étkek is várják az idelátogatókat.

 

április 12-13. Húsvéti vigadalom

A programsorozat a korábbi évek hagyományaihoz hűen idén felelevenítheti a húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit. A fesztivál minden napján a kézműves vásár és a népi játszótér mellett hagyományos étkek is várják az idelátogatókat.

 

április 30. - május 3. X. Boldog Békeidők Hévíze

Az immár tradíciónak számító rendezvényén Hévíz visszatér egy kicsit a múltba és visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot. A város utcáit belengi a boldog békeidők hangulata, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a sétáló utcáról induló jelmezes felvonulás nyit meg. Ilyenkor a város apraja-nagyja korhű ruhákat ölt, a kalapos hölgyek és frakkos úriemberek mellett minden jelmezbe öltözött polgárt zenészek és táncosok kísérnek a parkon keresztül egészen a Tófürdőig.

 

május 9-10. V. Hévízi futófesztivál

A Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület által szervezett futó verseny 7, 14, 21 km-távokon lehet nevezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A sportrendezvényt gyerek programok és koncertek színesítenek.

 

május 11. Giro d’ Italia Hévízen

A világ egyik legrangosabb kerékpáros versenye 3 nap alatt halad át Magyarország történelmi helyszínein. A versenyzők május 11-én Keszthelyről érkezve haladnak át Hévíz főutcáján és száguldanak tovább Sármellék fölé. A kerékpáros rendezvényt több városi program és koncert kíséri.

 

május 16. Flavius-nap

2018-ban "Kertörökség - kertturizmus" különdíjjal jutalmazott római kori Romkert mellett található rendezvénytér ad otthont idén is a Flavius-napnak. A program során minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget. Felelevenítheti a római kori hagyományokat, emellett tanúja lehet gladiátor viadalnak, jósoltathat az 'ókori jósdában', megkóstolhat korabeli ételeket, italokat, vagy kipróbálhat ókori társasjátékokat.

 

május 24. Gyereknap

 

május 30. június 1. Pünkösdi Vigasságok és Míves Portékák Hétvégéje

Az ünnepi hétvége vidám és színes programokban gazdagnak ígérkezik. A pünkösdi király és királynőválasztás hagyományán kívül a rendezvény ideje alatt népi játszótér és kézműves vásár is várja a látogatókat.

 

június 14. Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás

ALotus Therme Hotel & Spa szállodában,a vasárnapi közönségnapon a kiállított autócsodák mellett a „Lotus majális” színes programokkal várja a rendezvényre látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.  Az oldtimer ritkaságokat több, mint 25 kategóriában szakmai zsűri értékeli és díjazza, a „Best of Show” kategória győztesét pedig a közönség szavazatai alapján választják ki. A kiállított veteránok mellett lehetőség nyílik az egyes márkák legújabb modelljeinek tesztvezetésére is.

 

június 20. Szentivánéj

 

június 26-28. Angyalok és Csavargók Összművészeti Fesztivál, benne:

Nemzetközi Művésztelep,Filmművészeti Szimpózium,Utcazene és Street Art Fesztivál,

Múzeumok éjszakája.  Az év leghosszabb napjain és legrövidebb éjszakáin zenészek, mutatványosok és grafikusok veszik birtokba a fürdőváros belvárosát, hogy a többnapos összművészeti fesztivál keretében szórakoztassák az érdeklődőket. A rendezvény keretében az utcákon szól a dzsessz, a country, gólyalábasok szórakoztatják a nézelődőket, de a legbátrabbakat még a karikaturisták is megörökítik.

 

július 11-12. Sörnapok

A program során a gasztronómia szerelmesei  ínycsiklandó falatokkal és különleges sörökkel találkozhatnak mind hazai, mind nemzetközi vonalon.

 

július 25. Egregyi búcsú

Számos fellépővel, búcsúi- és kirakodóvásárral, népi játszótérrel kerül megrendezésre az egregyi Korok és Borok Rendezvénytéren a Mária Magdolna napi búcsú. Az egregyi Árpád-kori templom védőszentje Szent Mária Magdolna, innen ered az évtizedekre visszanyúló rendezvény, melyet Mária Magdolna naphoz legközelebb eső hétvégén tartanak.

 

augusztus 1-2. Nosztalgia hétvége

A rendezvény kulcsszavai a keringő, a kabaré és a nosztalgikus slágerek, így a XX. század első felének kávéházi, báltermi és színházi hangulatába csöppenhetnek a látogatók. A belvárost kamarazenekarok és bárzongoristák varázsolják igazán hangulatossá.

 

augusztus 19-23. IX. Hévízi Borünnep

A ma már országos hírnévre szert tett rendezvénysorozat a térségben egyedülálló kulturális és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A hazai nagy borvidékek képviselői mellett természetesen a zalai kisebb-nagyobb borászatok is bemutatkoznak a többnapos programsorozaton. Prémium borokat kóstolhatnak, étkek sokaságát próbálhatják ki, emlékként pedig Hévízi Borünnepes pohárral gazdagodhatnak, melyből kortyolgatva otthon is bármikor visszaidézhetik a felejthetetlen napok élményeit!

 

szeptember 5-6. Ízek táncok, jó szomszédok

 A kétnapos rendezvény során a helyi és hazai népzenei, néptáncos kincsek mellett külföldi országok népművészete is képviselteti magát. A program során a gasztronómia szerelmesei is ínycsiklandó falatokkal találkozhatnak mind hazai, mind nemzetközi vonalon.

 

szeptember 12. III. Hévízi Veterán Találkozó és Országos Rekordkísérlet

Idén már harmadjára kerül megrendezésre a hévízi veterán találkozó, ahol ezúttal az egy időben, egy helyen megjelenő legtöbb OT minősítésű autó országos rekordját kíséreljük megdönteni! A rekordkísérlet mellett, felvonulással, retro Ikarus buszos városnézéssel és zenés programokkal is várjuk az érdeklődőket!

 

szeptember 12. Egregyi szüret

Szeptember második hétvégéjén több százéves szőlőtermesztői és borkultúrával rendelkező egregyi városrészben kerül megrendezésre az Egregyi szüreti fesztivál. A rendezvényt a szüreti felvonulás nyitja meg, lovasszekéren róják a város utcáit a résztvevők, de akár szőlőpréselést is kipróbálhatnak. A színes programok alatt pedig a must mellett különféle borokat kóstolhatnak.

 

szeptember 19. SpinDay Maraton

Második alkalommal a Spin Klasz által szervezett SpinDay maratonon még több csapat méri össze a tudását és kitartását. Ami garantált: 8 órán keresztül pörgős zene és fergeteges hangulat a Tófürdőn.

 

szeptember 26-27. Őszi Míves Portékák Hétvégéje

Zene, koncertek és színes programok mellett ismét bemutatkoznak a helyi és környékbeli termelők.

 

október eleje V. Hévízi Gesztenye fesztivál

A Tavirózsa kalandparkban színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal várják a vendégeket októberben.

 

november 7-8. Márton – napi Családi Fesztivál

A hagyományőrző hétvége libafuttatással veszi kezdetét, melyet gazdag programsorozat követ. A gyerekeket népi játszótér és kézműves foglalkozás, a nagyobbakat fellépők sorozata várja. Az újbor megáldása mellet hangulatos lámpás felvonuláson is részt vehetnek a látogatók.

 

december 3 - december 20-ig Advent Hévízen

 

december 31. Hévízi Óévbúcsúztató

 Részletes programok és fesztiválok

Forrás: www.heviz.hu

    Positive SSL